Kenniscentrum
Internet

Wat is de beste provider voor onbeperkt internet?

Het klinkt als een droom: een abonnement met onbeperkt internet. Geen zorgen meer over je databundel, eindeloos surfen en video's streamen. Maar welke provider biedt echt onbeperkte data aan? Laten we samen de opties bekijken en vergelijken.

Serhii Onoprienko — https://www.instagram.com/serhiio_official/by Vicky Hladynets
Ocean Vanissa
19 Juli 2023
Minuten
Wat is de beste provider voor onbeperkt internet?

Onbeperkt internet: meer dan alleen de prijs

Voordat je enthousiast een abonnement voor onbeperkt internet afsluit, zijn er een aantal belangrijke factoren om te overwegen. Het draait namelijk niet alleen om de prijs, maar ook om de voorwaarden van de provider. Dit voorkomt onaangename verrassingen achteraf.

Dagbundel: Hoeveel data per dag?

Allereerst, bekijk de dagelijkse datalimiet. Hoeveel data krijg je per dag, en als je meer nodig hebt, kun je extra data toevoegen?

Buitenland: Wat zijn de beperkingen in het buitenland?

Ga je vaak naar het buitenland? Check dan de datagebruikslimieten voor internationaal gebruik.

Snelheid: Welke internetsnelheid wordt geboden?

Snelheid is belangrijk. Je wilt niet eindeloos wachten tot je favoriete serie is geladen.

Prijs: Wat zijn de kosten voor een contract van 1 of 2 jaar?

Natuurlijk wil je ook weten wat je gaat betalen. Zijn er prijsverschillen tussen een contract van 1 jaar en 2 jaar?

Providers met onbeperkt internet

In Nederland zijn er vier providers die abonnementen met onbeperkt internet aanbieden. Maar onthoud, "onbeperkt" heeft zijn grenzen. Hier zijn ze op een rijtje:

Is unlimited data echt onbeperkt?

Laat je niet misleiden door het woord "onbeperkt." Het betekent niet dat je echt onbeperkt kunt verbruiken. Het is bedoeld voor normaal gebruik op je telefoon, zoals surfen en video's kijken.

Maar let op, je kunt je telefoon niet gebruiken als vervanging voor vast thuisinternet. Providers hebben regels voor wat als "normaal gebruik" wordt beschouwd, en overtredingen kunnen resulteren in verlaging van je internetsnelheid.

Er is weliswaar een dagelijkse datalimiet van 4 tot 10 GB. Als je die bereikt, kun je extra data toevoegen, meestal in stappen van 2 GB. Technisch gezien is het dus "onbeperkt," maar in het buitenland gelden vaak striktere limieten.

Vergelijk sim only met onbeperkt internet

Laten we eens kijken naar de vergelijking van sim-only abonnementen met onbeperkt internet:

  • Budget Mobiel: 4 GB dagbundel, 1 GB per keer aanvullen, 5 Mbps, €20,00
  • Odido: 20 GB dagbundel, 2 GB per keer aanvullen, 10 Mbps, €27,50
  • Odido: 20 GB dagbundel, 2 GB per keer aanvullen, 300 Mbps, €32,50
  • KPN: 10 GB dagbundel, 2 GB per keer aanvullen, 300 Mbps, €32,50
  • Vodafone: 10 GB dagbundel, 2 GB per keer aanvullen, 385 Mbps, €32,50

Budget Mobiel is de voordeligste optie, maar de snelheid is beperkt. Voor €5 extra per maand krijg je bij Odido veel sneller internet.

Belangrijk om te weten: de meeste providers bieden 4G en soms zelfs 5G, maar de snelheid kan variëren.

Houd er ook rekening mee dat veel providers eenmalige kosten van €15 tot €20 in rekening brengen.

Onbeperkt internet en bellen vergelijken

Je denkt misschien dat onbeperkt internet ook onbeperkt bellen omvat, maar dat is niet altijd het geval. De meeste providers bieden naast onbeperkt internet ook onbeperkt bellen aan.

Bij KPN is er echter een keuze: ofwel onbeperkt bellen of een bundel van 150 belminuten of sms'jes. Als bellen voor jou belangrijk is, controleer dan goed welke optie het beste bij je past.

Als je op zoek bent naar het voordeligste sim-only abonnement, met of zonder internet, is het verstandig om aanbieders te vergelijken.

Op reis? Hier zijn de regels

Als je naar het buitenland gaat met je mobiele abonnement, zijn er enkele zaken om in gedachten te houden:

Binnen Europa:

Binnen Europa kun je je Nederlandse internetbundel normaal gebruiken, maar er zijn datalimieten per provider voor buitenlands gebruik.

Buiten Europa:

Buiten Europa werkt je Nederlandse bundel niet. Hier moet je een aparte buitenlandbundel kopen bij je provider. Deze bundel bevat data en belminuten specifiek voor gebruik in het buitenland.

Dit zijn de datalimieten per provider voor gebruik buiten Europa:

  • Budget Mobiel: 17 GB
  • Odido: 35 GB
  • Vodafone: 40 GB
  • KPN: 50 GB

Een alternatief is ter plaatse een lokale prepaidkaart kopen. Dit geeft je controle over je kosten en is vaak goedkoper dan de roamingkosten.

Bepaal je dataverbruik

Onbeperkt mobiel internet is niet altijd de beste keuze. Het hangt af van je maandelijkse datagebruik. Als je regelmatig waarschuwingen krijgt dat je bijna door je databundel heen bent, overweeg dan om meer data aan je huidige bundel toe te voegen.

Het is slim om je eigen dataverbruik te kennen. Log in op de website van je provider en bekijk hoeveel data je maandelijks gebruikt. Met deze informatie kun je verschillende abonnementen effectief vergelijken.

En als je op zoek bent naar goed internet voor thuis, hebben we ook een vergelijking voor je gemaakt.

Er zijn niet veel providers die onbeperkt internet aanbieden, dus begin misschien met een bundel van 10 of 15 GB. Als dat te weinig blijkt te zijn, kun je altijd nog overschakelen naar een onbeperkte bundel.

Dus, welke provider is de beste keuze voor onbeperkt internet? Dat hangt af van jouw behoeften en budget. Vergeet niet de details te bekijken en vergelijk verschillende aanbiedingen voordat je een beslissing neemt. Op die manier kun je genieten van zorgeloos surfen, waar je ook bent.

Meeste gestelde vragen
Deel dit bericht