Kenniscentrum
Internet

Welke VPN kun je het beste gebruiken in 2023?

Een Virtual Private Network (VPN) kan een prima keuze zijn als je bezorgd bent over je online-identiteit en privégegevens. Ik heb de verschillende VPN-providers uitgebreid voor je vergeleken. Hiermee help ik je graag met kiezen.

Serhii Onoprienko — https://www.instagram.com/serhiio_official/by Vicky Hladynets
Ocean Vanissa
19 Juli 2023
Minuten
Welke VPN kun je het beste gebruiken in 2023?

VPN-aanbieders vergelijken

Hieronder vergelijk ik vijf populaire VPN-aanbieders om je een goed beeld te geven met belangrijke punten. Deze kwamen allemaal goed uit verschillende testen op het gebied van snelheid, logboek, aantal servers en prijs.

AanbiederSnelheidLogboekbeheerAantal serversAantal landenPrijs per maand
Private Internet AccessGemiddeldBeperkt logboekMeer dan 25.00074Vanaf €1,79
CyberGhostGemiddeldGeen logboekMeer dan 9.30891Vanaf €2,19
SurfsharkgoedGeen logboekMeer dan 3.20065Vanaf €2,49
NordVPNgoedGeen logboekMeer dan 5.50059Vanaf €3,49
ExpressVPNZeer goedGeen logboekMeer dan 3.00094 Vanaf €8,32

De aanbieders in het overzicht bieden je een gebruiksvriendelijke en vlotte app voor de bekende besturingssystemen zoals Windows, Apple MacOS, Android en iOS. Verder hebben alle aanbieders servers in Nederland voor een optimale snelheid.

Ondanks dat ze allemaal een prima keuze zijn, raad ik je toch aan om eerst een gratis proefperiode te nemen voordat je een abonnement afsluit. Want na het uitproberen kies je gemakkelijker de beste VPN die bij je wensen aansluit.

Waarom zijn snelheid, logboek, aantal servers en prijs opgenomen in de vergelijkingstabel?

Waarom zijn snelheid, logboek, aantal servers en prijs opgenomen in de vergelijkingstabel? Ik geef je een korte uitleg bij elk punt.

Snelheid

Let op dat een VPN-verbinding je internetsnelheid kan vertragen.

Logboekbeheer

Kies een aanbieder die niet je privégegevens in logboeken opslaat.

Aantal servers

Zijn er veel servers beschikbaar, dan is je verbinding sneller en stabieler.

Prijs

Houd rekening met prijs-kwaliteit van een VPN-dienst.

Wat is de beste VPN-provider voor streaming?

Een paar populaire VPN-diensten die goed zijn voor streaming zijn NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost. Deze diensten voldoen aan bovenstaande punten.

Deze providers zijn geschikt voor IPTV en streamingdiensten zoals Netflix en Videoland. Ook bieden deze providers handige apps voor Android en iPhone (iOS).

Een VPN versleutelt je gegevens, dat kan tot verlies van je internetsnelheid zorgen. Heb je al een trage verbinding, dan kan dit tot haperingen leiden. Bovendien bieden providers regelmatig illegale IPTV-kanalen aan. Let dus goed op waar je aan begint.

Wat is de beste gratis VPN-dienst?

Een derde (30,2%) van de Nederlanders die een VPN gebruikt, kiest ervoor om een gratis dienst te gebruiken. Er zijn aardig wat gratis VPN-apps beschikbaar, maar de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze diensten kunnen verschillen.

Een nadeel van gratis VPN-diensten is dat je meestal uit een beperkt aantal serverlocaties kunt kiezen. Dit komt doordat servers geld kosten en gratis aanbieders hebben daar vaak niet genoeg financiële middelen voor.

Een ander nadeel van gratis VPN-diensten is dat je vaak te maken krijgt met een datalimiet. Daardoor kun je niet onbeperkt de dienst gebruiken. Dit komt doordat de aanbieders kosten moeten besparen en daardoor beperkingen opleggen.

De volgende gratis VPN-aanbieders krijgen een goede beoordeling:

VPN-aanbiedersPlatformenDatalimiet per maandPrivadoVPNWindows, Mac1 GBProton VPNWindows, Mac, iOS, Android, LinuxOnbeperktHide.meWindows, Mac, iOS, Android, Linux10 GBTunnelBearWindows, Mac, iOS, Android, Linux500 MBWindscribeWindows, Mac, iOS, Android, Linux10 GB

Wil je een gratis VPN gebruiken met onbeperkte data en zonder snelheidslimiet? Dan is Proton VPN een beste keuze. Het bedrijf is sterk in veiligheid en gevestigd in het privacyvriendelijke Zwitserland. Maar er zijn beperkingen, zoals een beperkt aantal serverlocaties.

Wat is voor jou de beste VPN-dienst?

Je kunt kiezen uit vele verschillende VPN-aanbieders, van gratis tot betaalde abonnementen. Daarbij is natuurlijk belangrijk dat je niet te veel betaalt. Maar er zijn nog enkele belangrijke aandachtspunten, zoals de beveiliging, betrouwbaarheid en functies.

Ik heb verschillende toplijstjes vergeleken en de bekende VPN-apps geïnstalleerd. Ik heb deze twee weken geprobeerd zodat ik mijn ervaringen met je kan delen. Voor de minder bekende aanbieders heb ik verschillende tests van anderen doorgenomen.

Misschien handig voor je: een artikel over de werking van een VPN-verbinding waarin ik uitleg dat je vooral een specifiek doel voor ogen moet hebben. Denk aan het verbergen van je IP voor je werkgever, of omdat je veilig wilt internetten via openbaar wifinetwerk.

Redenen waarom mensen een VPN gebruiken

Uit een onderzoek van NordVPN blijkt dat bijna een kwart van de Nederlanders een VPN-dienst gebruikt. Veel kiezen voor een gratis VPN-service. De voornaamste reden is de bescherming van online privacy.

Besef dat je niet compleet anoniem bent op internet. De VPN-provider zelf kan namelijk nog steeds gegevens over jouw internetgebruik verzamelen.

Redenen waarom mensen een VPN gebruiken:

  • Internetverkeer afschermen van pottenkijkers
  • IP-adres verbergen
  • Regionale blokkades omzeilen
  • Privacy beschermen
  • Toegang krijgen tot buitenlandse streamingcontent
  • Goedkopere prijzen voor producten en diensten
  • Anoniem torrents downloaden
  • Veiliger gebruikmaken van openbare wifi
  • Bescherming tegen DDoS-aanvallen

Meeste gestelde vragen
Deel dit bericht