Kenniscentrum
Internet

Wifi-hotspot creëren met je telefoon

In onze steeds meer verbonden wereld is toegang tot internet bijna net zo essentieel als lucht en water. Maar wat als u onderweg bent en geen wifi hebt? De oplossing is eenvoudig: gebruik uw smartphone als een wifi-hotspot. Deze gids laat u zien hoe.

Serhii Onoprienko — https://www.instagram.com/serhiio_official/by Vicky Hladynets
Ocean Vanissa
19 Juli 2023
Minuten
Wifi-hotspot creëren met je telefoon

Wat is een hotspot?

Een hotspot is een gebied waar je met een wifi-apparaat, zoals een tablet, laptop, en smartphone, draadloze internettoegang kunt krijgen. Je kunt zelf een wifi-hotspot maken met je telefoon, en je internetbundel (via 4G of 5G) van je mobiele telefoonabonnement gebruiken.

Waarom een hotspot gebruiken?

Een persoonlijke hotspot is handig in veel situaties. Bijvoorbeeld, als je onderweg bent in de auto, kun je je kinderen internettoegang geven via je smartphone. Het delen van je internetverbinding wordt ook wel tethering genoemd.

Verschil tussen een wifi-hotspot en een openbaar wifi-netwerk

In tegenstelling tot openbare wifi-netwerken, die vaak onveilig zijn, zijn wifi-hotspots beter beveiligd. Omdat je bepaalt wie toegang krijgt tot je hotspot, is er minder risico op ongeautoriseerde toegang en misbruik.

Persoonlijke hotspot instellen op je smartphone

Het instellen van een wifi-hotspot op je smartphone is eenvoudig en snel.

Stappen voor het instellen van een hotspot op iPhone

Ga naar Instellingen.
Druk op Persoonlijke hotspot.
Selecteer hier Anderen mogen verbinden.
Direct daaronder zie je het wifi-wachtwoord.

Stappen voor het instellen van een hotspot op Android

Ga naar Instellingen.
Druk op Wifi en netwerk.
Druk op Hotspot en tethering.
Druk op Wifi-hotspot.
Druk nu op het schuifje naar rechts.

Hoe maak je verbinding met de wifi van je telefoon?

Nu je een persoonlijke wifi-hotspot hebt gecreëerd, kunnen andere apparaten hiermee verbinden. Dat gaat op dezelfde manier als het verbinden met een regulier wifi-netwerk.

Wat is het bereik van het mobiele wifi-signaal?

Het bereik van een wifi-hotspot varieert, afhankelijk van de sterkte van het signaal en de obstakels tussen het apparaat en de hotspot. Over het algemeen reikt een wifi-hotspot tot 15 meter ver.

Hoe maak je een mobiele hotspot veilig?

Hoewel wifi-hotspots beter beveiligd zijn dan openbare wifi-netwerken, is het belangrijk om een sterk wachtwoord te gebruiken om je hotspot te beveiligen.

Tips voor het gebruik van een wifi-hotspot

Er zijn enkele tips en tricks die je kunt gebruiken om je ervaring met het gebruik van een wifi-hotspot te optimaliseren. Deze omvatten het vermijden van downloaden en streamen, het controleren van het datagebruik, het installeren van de laatste updates van je smartphone, en het hebben van een alternatief voor tethering.

Voordelen van het gebruik van een wifi-hotspot

Het gebruik van een wifi-hotspot heeft verschillende voordelen. Voor reizigers en studenten kan een hotspot een uitkomst zijn.

Potentiële problemen en hun oplossingen

Hoewel wifi-hotspots vele voordelen hebben, kunnen er ook problemen ontstaan. Het is belangrijk om deze potentiële problemen te herkennen en te weten hoe je ze kunt oplossen.

Conclusie

In deze gids hebben we besproken hoe je een wifi-hotspot op je smartphone kunt maken en gebruiken. Met de juiste voorbereiding en kennis, is het gemakkelijk om onderweg toegang te krijgen tot internet.

Meeste gestelde vragen
Wat is tethering?

Tethering is het proces van het delen van je mobiele dataverbinding met andere apparaten.

Hoe veilig zijn wifi-hotspots?

Hoewel wifi-hotspots over het algemeen veiliger zijn dan openbare wifi-netwerken, is het belangrijk om een sterk wachtwoord te gebruiken om je hotspot te beveiligen.

Wat is het bereik van een wifi-hotspot?

Het bereik van een wifi-hotspot varieert, maar over het algemeen is het bereik tot 15 meter.

Hoe maak ik een wifi-hotspot op mijn iPhone?

Ga naar Instellingen > Persoonlijke hotspot > Anderen mogen verbinden. Het wifi-wachtwoord is direct hieronder zichtbaar.

Hoe maak ik een wifi-hotspot op mijn Android-telefoon?

Ga naar Instellingen > Wifi en netwerk > Hotspot en tethering > Wifi-hotspot. Schakel vervolgens de optie in.

Deel dit bericht